Tisdag 12 maj

Hur går det med klimatet nu under coronan? Halten koldioxid ökar – trots minskade utsläpp. Kika på TV4:s klimatkoll från i lördags. Johan Kuylenstierna, vice ordförande i Klimatpolitiska rådet svarar. https://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klimatkollen

Krisberedskapsveckan 2020 pågår

Krisberedskapsveckan är sedan 2017 en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Årets kampanj som genomförs 11-17 maj, anpassas till den pågående pandemin.

Målen för Krisberedskapsveckan 2020 är att skapa en känsla hos Sveriges invånare av att:

  • Allas insatser, ansträngningar och aktiva bidrag för att hantera krisen är nödvändiga, sedda och uppskattade. Insatserna bidrar till att vi bättre kommer att kunna klara oss igenom en svår kris nu och i framtiden.
  • Vi gör detta tillsammans – myndigheter, regioner, kommuner, organisationer och företag har ett stort ansvar, men alla vi som bor i vårt land har också ett ansvar. Det är tillsammans som vi klarar det här.
  • Ett gemensamt hot plockar fram de goda sidorna hos oss människor och stärker oss som samhälle och som kollektiv.

Myndigheter, kommuner, regioner, företag och organisationer har ett stort ansvar för Sveriges krishantering och många är hårt belastade just nu. MSB tar därför en ledande roll i genomförandet av Krisberedskapsveckan och ser till att budskapen når ut. Det står öppet för alla som vill att delta med de resurser man mäktar med.

Håll dig uppdaterad genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev och ha kontakt med arbetsgruppen för kampanjen via krisberedskapsveckan@msb.se.

Vill du visa upp en hyllning på Instagram?

En del av kampanjen äger rum på Dinsäkerhets instagramkonto, där artister varje dag klockan 15 kommer genomföra en livespelning för att hylla alla bra initativ som tagits under coronakrisen.

Mån 11 maj – Thomas Stenström
Tis 12 maj – Petter
Ons 13 maj  – Tjuvjakt
Tors 14 maj – Kalle Moraeus
Fre 15 maj – HEMLIG
Lör 16 maj – Silvana Imam
Sön 17 maj – Molly Sandén

Vill du också skicka en hyllning som visas upp på Instagram? Kontakta Dinsäkerhet via direktmeddelande i Instagramappen eller via mejl. Skickar du en film får den vara max en minut lång, och tänk på att inte ha med några detaljerade personuppgifter.

Mejla in din hyllning på sverigehyllar@msb.se

https://www.msb.se/krisberedskapsveckan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *