Fredag 24 april

World Meningitis Day – Hjärnhinneinflammationsdagen idag.
En internationell dag för att öka den allmänna kunskapen om denna allvarliga sjukdom. Hjärnhinneinflammation är en mycket allvarlig och potentiellt dödlig sjukdom som kan orsakas av meningokocker. Även om det är relativt ovanligt drabbas cirka 50-100 personer i Sverige årligen av meningokocksjukdom som har en dödlighet kring 10 procent. För de som överlever är det inte ovanligt med livslånga komplikationer som dövhet, amputation, hjärnskador eller epilepsi. Läs mer här.

Finns även mer att läsa här: https://www.meningitis.org/world-meningitis-day-2020

Torsdagsbladet kom ut igår. Som vanligt med blandad info. Jocke på vårt tryckeri informerar om att tryckeriet är öppet, så välkommen att boka in tryck.

TBladet 23 april docx.
TBladet 23 april pdf.

Imorgon är det dags för kosläpp. Att det kan vara så kul att se kossor springa ut på vårbete. Är kanske lite så vi kommer att känna när allt blir som vanligt igen. Även om våra restriktioner här i Sverige är väldigt små – jämfört med en del andra länder. Men i år så kan vi inte vara på plats på en bondgård, utan vi kan följa det på nätet. Arla har tre lördagar i följd som vi kan följa detta, med start i morgon lördag kl.10.00. Kolla här på Arlas hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *