Måndag 20 april

Måndag igen och vi fortsätter att jobba hemifrån.
Personer med fetma identifieras nu som riskgrupp för covid-19, enligt en utredning som Socialstyrelsen presenterade i fredags. Rapporten har nu överlämnats till ansvarig minister Lena Hallengren.
Det är åtta särskilt utsatta grupper identifieras på den lista som Socialstyrelsen nu presenterar. Det handlar om cirka 200 000 personer som ingår i de grupper som kan drabbas hårdast om de smittas av covid-19.

Förutom de riksfaktorer som redan tidigare har identifierats lägger man nu till bland annat fetma, pågående cancer, nervsjukdomar som ALS, MS och Parkinson – och en kombination av fysiska och intellektuella funktionsnedsättningar. Men personer över 70 år är fortfarande den främsta riskgruppen. Lyssna här: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7454837

Idag så är det polkagrisens dag. Amalia Eriksson heter kvinnan som började att tillverka polkagrisar på 1850-talet, då hon endast 34 år gammal blev änka och behövde försörja sig och sin dotter. Och denna tillverkning gick ju bra.

Där ser man att i nöden så kommer man på olika saker, inte minst märks det i dessa dagar. Det ordnas möten på olika sätt och man hjälper varandra, man tävlar i bland annat fotboll och cykling via nätet. Det ordnas musikgalor där alla artister är hemma hos sig själva men ändå spelar och sjunger ihop.

Imorgon tisdag så kommer ett digitalt fritids som ska skapa trygghet att starta på nätet. Det är en hemsida där barn kan pyssla och lära sig saker, röra sig och få gemenskap. Riktar sig till barn i 6-12 års åldern. https://www.digifritids.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *