Måndag 6 april

Idag är det “Barn på sjukhusdagen” och det uppmärksammar bland annat Min Stora Dag. Tänk på alla de barn som har en tuff vardag med sjukhusvistelser och behandlingar. Varje år får nära 5 000 barn som kämpar vara med om en Stor Dag som ger extra kraft och glädje i en tuff vardag.

Min Stora Dags vision är att alla de 200 000 barn i Sverige som lever med allvarliga sjukdomar och diagnoser ska få en Stor Dag.

Kika här för att läsa mer om detta: https://minstoradag.org

Här kommer ett par tips om olika podcasts. Vet du fler poddar inom Funktionshindersrörelsen som vi kan tipsa om här, skicka tipsen till: linda.sundblom@c.hso.se.

Riksförbundet Cystisk Fibros har en populär podd som heter “Osynligt sjuk”. Osynligt Sjuk är podden som handlar om hur det är att leva som ung med en kronisk sjukdom. Barn och ungdomar med cystisk fibros och primär ciliär dyskinesi berättar om sin vardag med mediciner, inhalationer och sjukhusbesök, men också om framtiden, drömmar och om att bara få leva och släppa taget. Här hittar man denna podd: https://poddtoppen.se/podcast/1454234983/osynligt-sjuk

Radio SRF är en podcast från Synskadades Riksförbund. Programmen kommer ut varje vecka. Just nu så kör Radio SRF direktsändning varje vardag kl.10.00-11.00. https://www.srf.nu/vara-medier/radio/

I veckans podd får du höra om senaste nytt från Håkan Thomsson om hur SRF hanterar Corona-panedemin. Vi hör också om påskrekreationen på Almåsa som planeras att genomföras på ett lite annorlunda vis i år.

Kan man ha kurs i punktskrift på distans? Ja visst, det gör man i Örebro. Hör kursledaren Sofia Thoresdotter.

Sveriges Kommuner och Regioner har skrivit till Regeringen för att få möjlighet att ändra på beslut inom Socialtjänstlagen och LSS. Hur kan detta påverka personer med synnedsättning? Vår förbundsjurist Anna Quarnström kommer till studion.

Lyssna på veckans podd här: http://radio.srf.nu/arkiv/2020/0403.html

Även Jacke Sjödins lilla film om hur vi ska göra med våra resor i påsk tar vi med här idag: https://youtu.be/ivx4KLdbOqo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *