Onsdag 2 april

Idag är det inte vilken dag som helst, det är den Internationella autismdagen.

Autismdagen instiftades för ungefär 10 år sedan av FN. Den infaller den 2 april varje år och finns till för att uppmärksamma och sprida information. Många människor runtom i världen har autism och bristen på kunskap hos omgivningen får ofta stora effekter på individen. Eftersom det fortfarande finns mycket fördomar så inrättades dagen inte minst för att öka människors medvetenhet om de många positiva aspekterna av autism.

Läs mer på Autism & Aspergerförbundets sida: https://www.autism.se/
Kontakt med Autism & Aspergerföreningen Uppsala län, kika här på deras Facebooksida.

Internationella autismdagen 2020

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *