Måndag 23 mars

Måndag igen och en ny vecka kör igång. Vi har stängt våra lokaler i förebyggande syfte, då vi har många gäster och personal som är s.k. högriskare, men vi nås via e-post. Behöver du ha tag på någon specifik förening, kika här ovan under fliken medlemsföreningar. Där hittar du kontaktuppgifter.

HSO Uppsala kommun har nu en ombudsman – Äntligen!

Michael skickade ut detta meddelande i fredags till alla kommuns medlemsföreningar:

Till alla i HSO Uppsala kommuns medlemsföreningar!

I och med situationen som coronautbrottet har skapat, och samhällsåtgärderna som tas på grund av detta, så förstår jag att många av er kan vara fundersamma och oroliga över hur detta kan påverka det stöd ni får av kommunen. Därför vill jag påminna om att en kommun inte har rätt att begränsa socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård även i krissituation. Socialtjänsten skriver själva i ett meddelande till Sveriges kommuner att “de krav som gäller för verksamheten normalt sett gäller även vid en kris” samt “att verksamheten vid en kris ska likna den normala i så stor utsträckning som möjligt”. Uppsala kommun har alltså ingen rätt att sära ner på den hjälp ni har utan måste, enligt lag, uppfylla samma krav, när det kommer till socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård, som gäller alla andra dagar på året.

Hoppas detta kan ge lite stöd om någon känner sig orolig.

Ta hand om er och varandra!

Vänliga hälsningar,
Michael Jestin
Ombudsman
HSO Uppsala kommun

Mail: michael.jestin@c.hso.se

Telefon: 018 – 56 09 15
Adress: Kungsgatan 64, 753 41 Uppsala

Coronavirus – Smittar det via maten?

Coronavirus sprids genom kontakt mellan människor eller genom hostningar och nysningar, så kallad droppsmitta. Det finns i nuläget ingenting som tyder på att viruset kan spridas genom att man äter mat eller dricker vatten.

Läs mer på Livsmedelsverkets hemsida här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *