Måndag 2 mars

Fullt fart här hela dan. Synskadades Riksförbund Uppsala-Knivsta, Reumatikerdistriktet Uppsala län, Synskadades Riksförbund Uppsala län, Hörselskadades förening och Celiakiföreningen har varsina möten. Ge makten vidare har två möten och HSO Uppsala kommun har en skrivarcirkel. Reumatikerföreningen har sittgympa och paraffinbad. Puh!

Välkommen till SeSams föreläsningar i mars! 

SeSams föreläsningar är kostnadsfria samt öppna för alla. Sprid gärna detta informationsbrev i ditt nätverk så att flera får möjligheten att upptäcka SeSam och våra evenemang.

Att känna sig hemma, lycklig och frisk – går det när man drabbas av demens?

Tillsammans med Kerstin Ekeland och Turid Apelgårdh reflekterar vi över rubriken och hur vi kan närma oss den med fokus på demenssjukdomar.- Är detta möjligt i dagens samhälle? Vad betyder egentligen ordet hem och vad innebär det att känna sig frisk? Hur ser lycka ut? Vem bestämmer vad som är normalt och vad som inte är det? Var kommer vi ifrån och var är vi på väg? Vad vill vi egentligen ha?

– Idag fokuseras mycket kraft och energi på allt vi INTE vill ha. Är det kanske dags att fundera på vad vi verklig VILL ha? Hinner vi någonsin fundera på det?

– Detta föredrag kommer att handla om platser, känslor och tillhörighet i en värld som förändras snabbt. Vi hoppas, med humor och entusiasm, inspirera till nya tankar utifrån aktuella rön från vetenskaper som etnologi, molekylärbiologi & miljöpsykologi.

Föreläsare
Kerstin Ekeland Fil kand etnologi Leg Biomedicinsk Analytiker, Masterstudent Landskapsarkitektur.
Turid Apelgårdh Samhällskonstnär och diakon, lång erfarenhet av omsorgsarbete.

Samarrangörer: Sensus och Demensförbundet.
DATUM: Torsdag den 5 mars
TID: 13.30 – 15.30
PLATS:  Stiftets Hus, Mariasalen, Dragarbrunnsgatan 71, Uppsala.

KOSTNADSFRITT – Ingen föranmälan

Tillåtanderum, hur är de och hur skapas de?

En tisdag i månaden arrangeras lunchföredrag i regi av Lagunda församling och Liljegården i Örsundsbro. Tisdagen den 11 mars är det dags för  samhällskonstnären Turid Apelgårdh i samarbete med SeSam, Hela Sverige ska leva och Demensföreningen att bjuda in till ett föredrag kring tillåtande rum. Alla intresserade välkomnas. Kom gärna en stund i förväg och handla lunch innan föredraget börjar.
DATUM: Tisdag 10 mars
TID: 12.30 – 13.00
PLATS.: Liljegården, Örsundsbro.

KOSTNADSFRITT – Ingen föranmälan

Läs mer på Sesams hemsida: https://sesamuppsala.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *