Onsdag 26 februari

Kulturkvällen som skulle ha ägt rum här ikväll är inställd!!

Vill tipsa om en podd. Riksförbundet Cystisk Fibros som finns här hos oss, har en podd som heter “Osynligt Sjuk”.
Osynligt Sjuk är podden som handlar om hur det är att leva som ung med en kronisk sjukdom. Barn och ungdomar med cystisk fibros och primär ciliär dyskinesi berättar om sin vardag med mediciner, inhalationer och sjukhusbesök, men också om framtiden, drömmar och om att bara få leva och släppa taget. Klicka här nedan för att lyssna, välj via Spotify eller Poddtoppen.
open.spotify.com
https://poddtoppen.se/podcast/1454234983/osynligt-sjuk

Dagens möten, DHR Uppsala lokala förening, Funktionsrätt och SANE. SANE är Förbundet autoimmuna encefaliter med psykiatrisk presentation. De håller på och ska starta upp en förening i Uppsala – Vi hejjar på dom!

Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle

Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle är en ideell organisation som funnits i 50 år. Vi arbetar med opinionsbildning och politisk påverkan för en restriktiv narkotikapolitik. Viktigast är att förebygga att missbruk uppstår, därför lägger vi stort fokus på vårt projekt Narkotikafri Skola som har till syfte att utveckla gymnasieskolans narkotikaförebyggande arbete. Vi tror på tidig upptäckt och tidigt ingripande. Alla barn och unga har rätt till en uppväxt fri från narkotika! Vuxna har rätt till en narkotikafri arbetsplats. Alla har rätt till en narkotikafri trafik och narkotikafria offentliga miljöer. Förebyggande och tidiga insatser i skolan, i kvarteret, på jobbet och i trafiken är narkotikapolitikens huvudfråga. https://www.narkotikafriskola.se/

RNS uppgift är att sprida kunskapen och budskapet, att ge röst åt alla som vill motverka narkotika och påverka politiken. Vi arbetar med opinionsbildning och politisk påverkan, driver egna drogförebyggande projekt och arbetar med kunskapsspridning.
Läs mer på vår hemsida: https://www.rns.se/

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *