Torsdag 30 januari

Vi fortsätter med full fart. Idag så har Funktionsrätt Uppsala län ett möte tillsammans med Upplands Idrottsförbund. Reumatikerföreningen kör lite medicinsk yoga uppe på “storan”. Kulturparken, Synskadades Riksförbund Uppsala län, Astma- Allergiföreningen Uppsala-Knivsta och Föreningen Balans har varsina möten.

 

 

EN DAG KAN DU BLI NÅGONS LIVSKAMRAT
BOKSTAVLIGT TALAT

Tobiasregistret är det svenska registret för blodstamceller. Genom registret finner sjuka människor passande givare av blodstamceller. Gå med idag, så kanske du kan rädda någons liv imorgon.

Så här går du med i Tobiasregistret

Det är kostnadsfritt att gå med i registret men för att bli godkänd krävs att du är mellan 18–35 år. Läs anledning till åldersbegränsning här. Du ska också vara frisk, väga minst 50 kg, inte ha ett BMI som överstiger 40 samt att du är villig att donera till alla patienter oavsett var i världen de befinner sig. Väl med i registret står du kvar tills du fyller 60 år, såvida du inte själv meddelar oss att du vill gå ur. Har du inte blivit kontaktad under tiden är det för att du inte blivit matchad med någon än. Men nya patienter söker i registret varje dag, så en matchning kan dyka upp när som helst!

För att få veta mer, klicka här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *