Fredag 17 januari

Idag så är det Stina Rosén som bemannar reception. Endast ett möte inbokat i skrivande stund, Ge makten vidare är det som står för det mötet. Ge makten vidare är ett projekt “FUB” Föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning har fått pengar från Allmänna arvsfonden till.

Nytt år, nya evenemang och nya böcker!

God fortsättning och välkommen till ett nytt år med Infoteket!

I årets första evenemang har vi språkstörning som tema. Om språkstörning handlar även en av Infotekets tre nya barnböcker i den hyllade bokserien ”Min kompis har…”:

– Min kompis har språkstörning
– Min kompis har IF (intellektuell funktionsnedsättning)
– Min kompis har hörselnedsättning

De nya barnböckerna ligger just nu i tryckpressarna. Med dem är barnboksserien komplett med totalt nio böcker. Böckerna är en del av satsningen mot barn och unga och som Infoteket fick 2019 års Barnrättspris för (se nyhetsbrev november 2019).

Serien fokuserar på barn med olika funktionsnedsättningar och är framtagen i nära samarbete med MrsHyper som har skrivit text och illustrerat. Du är välkommen att beställa böckerna från Infoteket.

Mer från Infoteket

Klicka på respektive rubrik för att läsa mer.

Vad är språkstörning?

Föreläsning och boksläpp onsdag 29 januari kl 18–20

Vad menas med språkstörning (DLD)? Vad ska jag tänka på som pedagog i mötet med elever som har DLD? Vad kan jag göra som förälder för att hjälpa mitt barn, och vilka rättigheter har mitt barn när det gäller stöd i skolan?

Eva Sundberg har många års erfarenhet av att undervisa elever med DLD och ger grundläggande fakta och konkreta tips. Välkommen!

Kungen av Atlantis – en kärleksfull film om schizofreni

Onsdag 5 februari, kl 18–20.30

Filmkafé med skådespelarmedverkan

Kom och se en dramakomedi om att leva med psykossjukdom. Presentation och eftersnack leds av Simon Settergren. Han är både skådespelare och manusförfattare till filmen, vilken bygger på Simons egna erfarenheter av att växa upp med en pappa som har schizofreni.

Fler inbjudningar kan du ta del av på Infotekets sida.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *