Måndag 13 januari

Dagens möten står följande för, Ge makten vidare har två olika träffar, Diabetesföreningen Uppsala med omnejd och ”IFS” Intresseföreningen för schizofreni och andra psykossjukdomar har varsitt möte. Reumatikerföreningen har sittgympa och paraffinbad uppe på ”storan”.

Självmord – vad kan vi göra?

Förra året tog närmare 1 300 personer sina liv. Fredrik Tjulander stoppades två gånger från att ta sitt eget liv. Hans sambo spelade en stor roll i att han inte lyckades ta sitt liv. Hennes inblandning upplevde Fredrik som ”en själslig käftsmäll” som hjälpte honom på vägen ut ur självmordstankarna. Nu jobbar han som volontär för Suicide zero för att hjälpa andra. Med i studion finns även Ullakarin Nyberg, psykiater och suicidforskare: Tystnad är alltid farligare än att prata. Om du eller en anhörig behöver hjälp: Självmordslinjen: 90101 eller vid akuta fall: 112.

https://tv4play.se/program/nyhetsmorgon/12519239

https://www.suicidezero.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s