Måndag 25 november

Dagens möten står följande för, Tandvårdsskadeförbundet och Reumatikerföreningen har sittgympa och paraffinbad .

Funktionsrätt Uppsala län tillsammans med Ge makten vidare och Litteraturcentrum Uppsala                                                                        

INBJUDER TILL Funktionsrätts Kulturkväll

Onsdag 27 november 2019 Klockan 17.00-19.00.
Plats: Torget, Funktionsrätts kansli, Kungsgatan 64, Uppsala.

* En kväll för människor med intresse för kultur och funktionsrätt.
* Fika finns.

Gäster/medverkande:
Carl-Johan Bachofner, poet, översättare.
Zurab Rtveliashvili, poet från Georgien.
Shota Latshvili, poet från Georgien.
Fatima Drott, poet från Uppsala.
Muhammed Assayesh, musiker.
Janne Wallgren, ombudsman, Funktionsrätt Uppsala län.

Konferencier: Stina Rosen.

För mer information, kontakta Janne Wallgren, telefon: 072 – 532 45 22.
E-post: janne.wallgren@c.hso.se

Eller http://www.litteraturcentrum.se

VÄLKOMMEN!

Nytt jobb, här nedan tips om tre olika tjänster.

Handikappföreningarna i Uppsala kommun (HSO) söker en ombudsman 100%.
Om jobbet
Handikappföreningarna i Uppsala kommun

Handikappföreningarnas samarbetsorgan, HSO Uppsala kommun är en idéburen samverkansorganisation som är politiskt och religiöst obunden. Vi arbetar med frågor som berör personer med funktionsnedsättning i Uppsala kommun. HSO Uppsala kommun bildades 1984 och har i dagsläget 28 medlemsföreningar med ett sammanlagt medlemsantal på ca 6 000 medlemmar. HSO Uppsala kommun arbetar med att förbättra villkoren för personer med funktionsnedsättningar. I dialog med beslutsfattare, media och andra samhällsaktörer är vi en samlad röst för våra medlemsföreningar. Vi är en del av Funktionsrätt Sverige. Ansökan senast den 1 december. Läs mer på Arbetsförmedlingens sida

Synskadades Riksförbund Uppsala län, med kansli i Uppsala, söker nu en kanslist på 50%.

Synskadades Riksförbund, SRF, är landets företrädare för personer med synnedsättning. Vi skapar gemenskap, sprider kunskap, ökar självständigheten och driver med en stark röst frågor för bättre livskvalitet.

I arbetsuppgifterna ingår:

Allmänna kontorsgöromål, korrekturläsning och layout, materialframställning på storstil, punktskrift och i inläst form, handha medlemsregister och hemsidan, att bistå synskadade funktionärer och arbetskamrater med läs- och skrivhjälp, ledsagning, allmän service vid träffar och möten samt enklare ekonomihantering. Ansökan senast den 31 december. Läs mer på SRF:s sida

Brukarombud inom funktionsnedsättning – Omsorgsförvaltningen

Vill du göra skillnad?
Vi söker nu en självgående och kvalificerad person med engagemang och förståelse för situationen för personer med funktionsnedsättning. Som brukarombud får du chansen att göra ett stort avtryck i kommunens arbete med frågorna framöver!

Brukarombudet skall arbeta med alla kommunens verksamheter och bolag och får en mycket fri roll som inte ska påverkas för mycket av den organisation det tillhör utan i agerande och beslut hela tiden utgå från intressen för personer med funktionsnedsättning.

Tjänsten är ett vikariat på ett år med möjlighet till förlängning. Sista ansökan 1 december. Läs mer på Uppsala kommuns sida.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *