Onsdag 13 november

Dagarna rullar på, onsdag redan.
Dagens möten är Astma- Allergiföreningen i Uppsala län, Föreningen Balans och HjärtLung.

KONSUMENTGUIDE FÖR KLOKA MATVAL – WWFs Köttguide: – Dags att ta fram fler svenska chark- och ostalternativ för miljöns skull!

Du som konsument kan bidra till en mer hållbar köttkonsumtion genom att göra kloka matval som tar hänsyn till naturen, klimatet och djurens välfärd. Köttguiden gör det lätt att välja rätt – ladda ner den som mobilapp, spara ner den som pdf och läs mer på sajten!
https://www.wwf.se/mat-och-jordbruk/kottguiden/

Vad vi äter har betydelse och du som konsument kan göra skillnad

Köttkonsumtionen bidrar globalt till minskad biologisk mångfald, ökade klimatgasutsläpp och ökad användning av bekämpningsmedel. Samtidigt kan kött bidra med viktiga näringsämnen i vår kost och de betande djuren är viktiga vår biologiska mångfald i Sverige. Därför är det viktigt att välja rätt. Genom att äta mindre men miljömässigt bättre kött och välja mer protein från växtriket kan du som konsument bidra till en mer hållbar köttkonsumtion.

Köttguiden gör det lätt att välja rätt – ladda ner appen, spara ner den som pdf eller läs fördjupningen på sajten. https://www.wwf.se/mat-och-jordbruk/kottguiden/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *