Måndag 7 oktober

Tjoho, idag är det full fart här.
Ge makten vidare har fyra olika möten, Celiakiföreningen i Uppsala län, Neuro Uppsala-Knivsta, Intresseföreningen för schizofreni och andra psykossjukdomar “IFS” och Ilco har möten. Reumatikerföreningen har sittgympa och paraffinbad uppe på “storan”.

Enkät om betaltjänster

Här kommer årets enkät om tillgången till de grundläggande betaltjänsterna i Uppsala län. Länsstyrelsen undersöker varje år hur tillgången till de grundläggande betaltjänsterna har förändras under året, och vi vill nå både privatpersoner, företag och föreningar. De grundläggande betaltjänsterna är att ta ut kontakter, att betala räkningar över disk och dagskassehantering. Vi skulle bli glada om ni vill hjälpa oss att sprida årets enkät – genom er hjälp får vi bättre underlag och får ett större underlag för analys. Enkäten är öppen till och med 16:e oktober.

Här hittar du enkäten: https://www.survio.com/survey/d/F6F8R0A5D3I2Z8K8S

Jag bifogar även enkäten i pappersform för den som hellre svarar på papper. Då behöver svaren komma in tidigare till oss så vi hinner registrera svaren tills den 13 oktober.
Enkät för nedladdning.

Jag pratade med många av er förra året, och även i år kommer jag eller kollegan Ted Bergman att kontakta er i september/oktober för ett samtal. Några frågor som vi kommer ställa är: ser du någon förändring i att ta ut kontakter/betala räkningar/banka kassa jämfört med ett år sedan, vilka och hur, om det är någon särskild plats/bransch/målgrupp som inte har tillfredsställande tillgång, vilka utmaningar ser du för framtiden etc.

Har du några frågor kan du gärna kontakta mig matilda.markne@lansstyrelsen.se 010- 223 34 46 eller Ted Bergman ted.bergman@lansstyrelsen.se 010-223 34 01.

Nu har vi en fungerande länk till enkäten på tal om tillgången till grundläggande betaltjänster. Länk till enkäten är här: https://www.lansstyrelsen.se/uppsala/tjanster/enkat-om-tillgangen-till-grundlaggande-betaltjanster-2019.html

Sprid gärna denna länk vidare till de som vill ha tillgång till enkäten med talsyntes. Då kan man få enkäten uppläst, men inte svara på den tyvärr. Den som vill svara får däremot gärna ringa mig så kan jag registrera svaren, svaren behandlas anonymt. Jag nås på nummer 010- 223 34 46.

Hör gärna av er igen om det är något vi kan justera. Nu är vissa frågor väldigt långa med många alternativ men tyvärr måste frågorna vara ställda likadant för att gå att sammanställa. Positivt är att vi kommer jobba mer aktivt med enkätutformning, något som vi kommer ta upp i den nybildade referensgruppen som vi har med Funktionsrätts medlemsorganisationer.

Matilda Markne
Landsbygdsprogrammet – Betaltjänster – Bygdemedel
Länsstyrelsen Uppsala län

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *