Onsdag 25 september

Dagens möten består av Synskadades Riksförbund Uppsala län, Neuro Rehab C-län, Hörselskadades distrikt i Uppsala län och Osteoporotiker i Uppsala län. Ge makten vidare har två olika möten.

Donationen
Svensk dokumentär från 2019

Bea är 23 år gammal och har levt hela livet med en svår lungsjukdom. Nu behöver hon nya lungor för att överleva. Hon är en av de drygt 800 som står på väntelistan för en organtransplantation i Sverige. Men en person i veckan dör på väntelistan. Organen som kan transplanteras i Sverige är för få. Hur är det att stå på en väntelista för att få leva? Utan att veta om det hinner bli din tur innan livet tar slut.

Det här är en nära skildring av Beas kamp för ett nytt liv. En dokumentärfilm av Lisa Wahlbom. SVT visar två program om donationer, Vetenskapens värld: Organ på väg samt Donationen.
https://www.svtplay.se/video/23712834/donationen?info=visa

Tryggt resecentrum

Sammanfattning
Medborgarlöftet om hur Uppsala kommun och polismyndigheten ska öka tryggheten på resecentrum ska nu följas upp med en medborgardialog. Vi behöver därför dina synpunkter för att kunna jobba i rätt riktning.

Hur kan vi göra Uppsala Resecentrum tryggare?
Uppsala kommun och Polismyndigheten arbetar tillsammans för att skapa trygghet i Uppsala. I medborgarlöftet beskrivs hur vi ska öka tryggheten på Resecentrum. Nu ska löftet följas upp och därför behöver vi dina synpunkter för att kunna jobba i rätt riktning.

Vad tycker du? Hur kan vi göra Uppsala Resecentrum mer tryggt och säkert?

Kom och tyck till vid Resecentrum torsdag 26 september 06:30 – 19:00. Vi finns på plats för att ta emot synpunkter och svara på frågor.

Tyck till via enkät
Du kan lämna dina synpunkter via en digital enkät. Vi behöver ditt svar senast 4 oktober.

Jag vill lämna synpunkter via enkät.

Läs mer på Uppsala kommuns hemsida: https://www.uppsala.se/resecentrum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *