Tisdag 24 september

Dagens möten består av Funktionsrätt Uppsala läns ordförandemöte, Diabetesföreningen Uppsala, Astma- Allergiföreningen Uppsala-Knivsta, Stroke Uppsala som har medlemsträff och Afasiföreningen som har Mötesplats Afasi uppe på “storan”. Föreningen Balans har ett möte och det kommer även att spelas in en film här idag om bipolär sjukdom.

Aktuell situation för skolskjuts, färdtjänst och omsorgsresa

Uppsala kommun har den senaste tiden haft problem med inställda och försenade skolskjutsar, färdtjänst- och omsorgsresor. Det beror främst på brist på fordon, i samband med att kommunen skrivit nytt avtal med olika leverantörer. Det har även varit problem med kvaliteten i fordonen. Här hittar du aktuell information om situationen och vi uppdaterar sidan när det finns ny information.

https://www.uppsala.se/boende-och-trafik/trafik-och-gator/aktuell-situation-gallande-skolskjuts-fardtjanst-och-omsorgsresa/

Din hjärna – Vad händer i vår hjärna när vi blir stressade

Vad är det som händer i vår hjärna när vi blir stressade? Anders Hansen träffar stressforskaren Robert Sapolsky och skådespelaren Leif Andrée berättar om sin scenskräck. Hur kan vi lära oss att hantera stressen så att den inte blir dålig för oss och varför är stress helt avgörande för att vi ska kunna överleva? Del 1 av 5.

https://www.svtplay.se/video/23751114/din-hjarna/din-hjarna-sasong-1-stress?start=auto

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *