Fredag 30 augusti

Ingen i Uppsala har väl missat kaoset som blivit efter den nya upphandlingen gällande färdtjänst, daglig verksamhet och skolskjuts med taxi. Det är inte många som det verkar fungera så bra för. Hoppas på en bra lösning inom kort.

Igår kom det nya numret av Torsdagsbladet ut, innehåller som vanligt inbjudningar och lite blandad info. Klicka på någon av dessa nedan för den som passar dig, en pdf och en doc- som passar talsyntes.
Torsdagblad i pdf augusti 2019
Torsdagsblad i doc augusti 2019

På mötesfronten så är det lugnt idag, endast Afasiföreningen som har Mötesplats Afasi på “storan”.

Träna för din hjärna – en föreläsning med Anders Hansen

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer intelligent? Den moderna hjärnforskningen visar att motion och träning får fullständigt ofattbara effekter på hjärnan, det organ som påverkas allra mestav att vi rör på oss. Anders Hansen, överläkare i psykiatri, berättar om den senaste vetenskapen kring hur träning direkt påverkar hjärnans funktioner och vår hälsa. Hur fungerar hjärnan i en allt mer digital livsstil? Med ny kunskap kommer du inse att det handlar om grundläggande och enkla saker. Anders har skrivit böckerna ”Skärmhjärnan” och “Hjärnstark”. Samla er tillsammans på arbetsplatsen, skolan eller hemma. Det här gäller alla, både barn och vuxna.

När: 30 augusti kl.13.00-14.15
Var: Livesänd föreläsning på webbplatsen https://www.1177.se/Kalmar-lan/ (ingen föranmälan behövs)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *