Onsdag 28 augusti

Dagens möten är Mag- och tarmföreningen, Ge makten vidare, Psoriasisförbundet Uppsala län, Volymen på max och Södertull – som är en samverkan mellan Funktionsrätt Uppsala län och HSO Ua kommun. Funktionsrätt Uppsala län har styrelsemöte. Synskadades Riksförbund Uppsala-Knivsta ska ha ett medlemsmöte på “storan” med temat “Om krisen eller kriget kommer”, med en tjänsteman från Uppsala kommuns avdelning för säkerhet och beredskap.

Tandvårdsstöd

Du som är försäkrad i Sverige har kostnadsfri tandvård till och med det år du fyller 23 år. Det år du fyller 24 år och ska betala tandvården själv kan du få statligt tandvårdsstöd. Om du har särskilda behov av tandvård, kan du även ha rätt till tandvårdsstöd från ditt landsting eller din region (landstingens tandvårdsstöd). För den tandvården får du inte statligt tandvårdsstöd.

Statligt tandvårdsstöd

Det statliga tandvårdsstödet består av allmänt och särskilt tandvårdsbidrag, samt högkostnadsskydd. Det finns som ett skydd mot höga kostnader, för att stimulera till förebyggande tandvård samt för att ge ökat stöd till dig med ökad risk för sämre tandhälsa på grund av din funktionsnedsättning eller sjukdom. Tandvårdsstödet administreras av Försäkringskassan. Din tandläkare eller tandhygienist kan informera dig om vilken tandvård som ger rätt till statligt tandvårdsstöd.

Läs mer https://www.forsakringskassan.se/privatpers/tandvard/tandvardsstod

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *