Onsdag 6 juni

Sjung om studentens lyckliga dag,
låt oss fröjdas i ungdomens vår!
Än klappar hjärtat med friska slag,
och den ljusnande framtid är vår.
Osv…

Idag är det studentexamen för de som går sista året på gymnasiet. Här hittar du utspringstiderna för de kommunala gymnasieskolorna. För att få veta utspringstiden för en fristående gymnasieskola, kontakta skolan direkt. Inga gator är avstängda men det kan vara begränsad framkomlighet där studentekipagen åker. Läs mer o tider och vilka vägar ekipagen tar på Uppsala kommuns hemsida.

Men här kör vi på som vanligt med möten. Neuro Rehab C-län har ett möte och Ge makten vidare kör på med 4 st möten. Vi stänger redan klockan 12.00 idag och öppnar sen igen på måndag den 10 juni klockan 9.00.

Region Uppsalas hushållstidning 1177 Vårdguiden med temat ”beroende” delas nu ut till länets hushåll.

Vad kännetecknar ett beroende och när går ett bruk över i ett missbruk? Kan man vara beroende av annat än droger, alkohol och tobak? Hur är det med spel, sex och socker? Tidningen 1177 Vårdguiden försöker svara på dessa och många andra relaterade frågor, bland annat med hjälp av personliga berättelser.

Tidningen innehåller också bland annat texter om artros, förlossningsskador, problem med bettet, framtidsfullmakt och tips inför sommaren kring sårvård för skrubb- bränn- och skavsår.

Tidningen 1177 Vårdguiden utkommer fyra gånger per år, räknas som samhällsinformation och delas ut även till hushåll som tackat nej till reklam. Den finns också på vårdmottagningar i länet. Tidningen finns som tal- och e-tidning och är ett komplement till webbplatsen 1177.se där Region Uppsala har samlat både e-tjänster och information om vård och hälsa. 1177 Vårdguiden är en tjänst från alla Sveriges regioner och landsting.

Läs 1177 Vårdguiden nr 2 2019 som e-tidning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *