Torsdag 16 maj

Dagens möten är Hörselskadades förening avd Vuxendöva, Neuro Uppsala – Knivsta, Reumatikerdistriktet och Ge makten vidare. Volymen på max har två inbokade möten.

Idag så är det dags för Blodomloppet

Individuell efteranmälan är möjlig ända fram till tävlingsdagen. Klicka för mer information.

Upsala IF Friidrott och Blodcentralen hälsar välkommen till 2019 års upplaga av Blodomloppet i Uppsala, där vi uppmärksammar den livsviktiga blodgivningen (läs mer på GeBlod.nu). Man lunkar eller springer 5 eller 10 km, alternativt promenerar 5 km. Start och mål är i anslutning till friidrottsarenan på Gränby sportfält. Funktionströja och medalj delas ut till alla deltagare. Deltagare som anger i anmälan att de är blodgivare får dessutom en gåva från Blodcentralen tillsammans med nummerlappen (gäller ej efteranmälda deltagare). Läs mer här

CF-spelen 2019 (Cystisk fibros)

Nu kan du anmäla dig till CF-spelen 2019 och RfCFs 50-årsjubileumsmiddag! Sista anmälningsdag för dig som vill komma på middagen är den 30 maj. Vi ses väl i Furuvik?  http://www.cfspelen.se

CF = cystisk fibros är en ärftlig sjukdom som innebär att de slemproducerande körtlarna i kroppen inte fungerar som de ska. De utsöndrar ett alltför segt slem som medför andningsbesvär, infektioner i lungorna och svårigheter att tillgodogöra sig maten.

PCD = primär ciliär dyskinesi innefattar en grupp ärftliga sjukdomar som drabbar kroppens flimmerhår, cilier, så att de antingen är helt orörliga eller slår svagt och okoordinerat.

Om CF-spelen

Fysisk träning och rörelse är en väsentlig del i det dagliga livet för personer med de kroniska sjukdomarna CF och PCD. Ofta blir hela familjen engagerad i dessa aktiviteter som är nödvändiga för att personen med CF eller PCD ska må bra. Vi har därför skapat evenemanget CF-spelen för att visa på glädjen och nyttan i träning och rörelse.

MÅSTE JAG VARA MEDLEM I RFCF FÖR ATT VARA MED PÅ CF-SPELEN?

Inte alls! Du behöver inte ens ha någon koppling till CF eller PCD – du är fortfarande välkommen, precis som alla andra besökare på Furuvik. Ju fler vi är desto bättre, vi vet att detta kommer vara ett roligt och givande event för alla. Om du är medlem får du ett reducerat pris på entrén och boendet. För mer information om priser, se anmälan.

Vi rekommenderar ändå varmt att bli medlem hos RfCF då det underlättar för dig som vill vara med på fler eventet som RfCF anordnar, men framför allt för att det stödjer RfCFs viktiga arbete för alla med CF och PCD. Det ger dig också en försäkring via riksförbundet under alla våra event. Medlemskap kostar bara 200 kr/år.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *