Torsdag 9 maj

Dagen börjar med ett möte med Funktionsrätt Uppsala län och Rådet för delaktighet uppe på “storan” som kommer att pågå hela dagen. Övriga föreningar som har möten idag är Neuro Uppsala-Knivsta, Riksförbundet Cystisk Fibros “RFCF” och Diabetesföreningen i Uppsala län. Ge makten vidare har två möten.

Välkommen till SeSams föreläsningar i maj & juni! 

SeSams föreläsningar är kopplade till olika funktionsnedsättningar, kostnadsfria samt öppna för alla.  Denna föreläsning nedan är idag, men fler föreläsningar framöver kan du ta del av på SeSams hemsida.

 

När livet sätts på “vänt”

Jessica föreläser om hur det blev för henne och familjen när hennes man kraschade. Han fick diagnosen utmattningssyndrom. Hon berättar ingående när hon såg de första tecknen på sin man, som hon beskriver det: ”när han sakta började tyna bort. Som en snögubbe som sakta sjunker ihop av vårsolen. Smilet kvar hela vägen tills det bara fanns en hatt, morot och halsduk kvar av den forne snögubben.”

Det är en gripande och innehållsrik föreläsning som också guidar dig genom försäkringskassa, arbetsförmedling och andra myndigheter. Jessica varvar sin föreläsning med det privata, det praktiska och det viktigaste:

Hur tar man hand om sig själv som anhörig?
Hur ser man till att man själv inte går under?
Vad är det som har gjort att hon har orkat och fortsätter att orka alla dessa år?

Om föreläsaren: Jessica Stigsdotter Axberg är en van föreläsare, utbildad som Hjärnkollambassadör redan 2010. Förutom att hon föreläser om det här ämnet så föreläser hon om adhd och andra npf-diagnoser. Hon är också författare till ett flertal barnböcker och några intervjuböcker.

NÄR: Torsdag 9/5
TID: 13:30-15:30
LOKAL: UPPSALA, Dragarbrunnsgatan 71, Mariasalen, Stiftets Hus

 

Neuropromenad 11 maj! – påminnelse

INBJUDAN
Gå eller rulla 2 eller 5 km för att öka medvetenheten om neurologiska sjukdomar och diagnoser. Intäkterna från evenemanget går till forskning och rehabilitering.

Datum
Lördag 11 maj kl 13:00 – 17:00

Plats
Vi samlas vid Parksnäckan (Stadsparken) i Uppsala och väljer vilken sträcka man vill gå eller rulla, ca 2 eller 5 km. Vi bjuder på förfriskning och utlottning av fina priser.

Anmälan
Anmäl dig senast 5 maj på neuropromenaden.se
www.neuro.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *