Måndag 25 mars

Riksförbundet Cystisk Fibros har en podd “Osynligt sjuk” där det idag kom ut ett nytt avsnitt. Osynligt Sjuk är podden som handlar om hur det är att leva som ung med en kronisk sjukdom. Barn och ungdomar med cystisk fibros och primär ciliär dyskinesi berättar om sin vardag med mediciner, inhalationer och sjukhusbesök, men också om framtiden, drömmar och om att bara få leva och släppa taget.

CF = cystisk fibros är en ärftlig sjukdom som innebär att de slemproducerande körtlarna i kroppen inte fungerar som de ska. De utsöndrar ett alltför segt slem som medför andningsbesvär, infektioner i lungorna och svårigheter att tillgodogöra sig maten.

PCD = primär ciliär dyskinesi innefattar en grupp ärftliga sjukdomar som drabbar kroppens flimmerhår, cilier, så att de antingen är helt orörliga eller slår svagt och okoordinerat.

Dagens möten är Hjärna tillsammans, Föreningen Balans och Neuro Uppsala-KnivstaReumatikerföreningen har sittgympa och paraffinbad.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *