Tisdag 12 mars

Till föreningar som är medlem i Funktionsrätt Uppsala län

Föreningarna inbjuds till och uppmanas att nominera (föreslå) kandidater till de personval, som årsmötet för Funktionsrätt Uppsala län (torsdag 23 maj 2019) ska göra. Valen gäller i det demokratiska föreningslivet sedvanliga förtroendeuppdrag: styrelseledamöter (för två år), styrelseersättare (för ett år), ordförande (för två år), revisorer och revisorsersättare för redovisningsåret 2019 samt mötesfunktionärer.

Möjligen kan det tillkomma fyllnadsval om någon, som valts fram till 2020 års årsmöte, avgår i förtid (senast före årsmötet i år).

Årets valberedare är Birgitta Lång (Sammankallande), Finn Hedman och Lena Thorén.

Birgitta  Lång
Snickar Anders väg 1
743 94 Skyttorp
Telefon: 070 – 415 76 08.
E-post: uppsala@fibromyalgi.se

Nomineringarna ska vara valberedningen tillhanda via post, fax eller mail senast den 9 april 2019 se bifogad blankett från valberedningen.

Föreningarna kan även nominera personer från andra föreningar än den egna.
Nominerade personer måste vara tillfrågade, samt ha accepterat nomineringen.

Funktionsrätt Uppsala läns årsmöte genomförs torsdag den 23 maj 2019.
Plats: Funktionsrätt Uppsala läns Sammanträdeslokal ”Storan”, Uppsala,
klockan 17.30, Kungsgatan 62, 5 trappor upp.

Nu har ni chansen att påverka Funktionsrätt Uppsala läns arbete och utseende i styrelse och arbetsgrupper. Det gör ni bäst genom att nominera personer från era egna led. (organisation) Det är genom att få in personer med kunskap om just er funktionsnedsättning som ni bäst kan bevaka er förenings intresse både internt och externt. Funktionsrätt existerar tack vare medlemsföreningarna och bidrar ni inte med kandidater till de poster som ska tillsättas så kan ni inte heller räkna med någon förändring varken i föreningslivet eller ute i samhället.

Funktionsrätt Uppsala läns uppgift är att verka för att medlemsföreningarnas intressen i gemensamma länsövergripande frågor tas tillvara genom:

  • att underlätta och stödja medlemsföreningarnas administrativa arbete,
  • att förvalta Funktionsrätt Uppsala läns

Så ta chansen att påverka och nominera nu personer som ni tror kan lyfta Funktionsrätt Uppsala läns samhällsarbete för alla människors lika värde.

Valberedningen genom Birgitta Lång

Brevfranvalberedningen2019februari

 

abf

Maria Miranda

 …är verksamhetsutvecklare på ABF i Uppsala län, med ansvar för verksamheten inom Funktionsrätt (FUL). Med start 12 mars 2019 kommer hon, varannan tisdag kl. 13–16, att ha sin arbetsplats i funktionsrättslokalerna på Kungsgatan 64.

På detta sätt hoppas vi att ni ska lära känna oss bättre som organisation, och att vi ska bli mer tillgängliga som hjälp, vägledning och inspiration. Med mer än hundra år av folkbildning i ryggen så kan vi det mesta om föreningsutveckling, kulturarrangemang och studiecirklar. Varmt välkomna att höra av er till Maria Miranda om ni vill veta mer, eller kom förbi på en pratstund!

Maria Miranda
Verksamhetsutvecklare Arbetarnas Bildningsförbund ABF i Uppsala län
E-post: maria.miranda@abf.se
Telefon direkt: 010-199 00 440
Mobil: 070-318 67 91, Växel: 010-199 00 440
Besöksadress: S.t Persgatan 22 B, 75329 Uppsala
www.abf.se/uppsala

Många möten idag som består av Funktionsrätt Uppsala län, Föreningen för rörelsehindrade barn- & ungdomar i Uppsala län (RBU), Ge Makten Vidare, Föreningen Balans, Neuroförbundet Uppsala län, Neuro Uppsala-Knivsta och Afasiföreningen har mötesplats Afasi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *