Tisdag 19 februari

Idag så är Kristina Bromark som är Brukarombud på Uppsala kommun här. Hon sitter på “torget” så kom gärna hit om du behöver prata med Kristina. Om du hellre vill kontakta Kristina på annat sätt kika här: www.uppsala.se/brukarombud

Fullt hus här

Afasiföreningen har sin “Mötesplats Afasi” på storan, Ge makten vidare, som är ett FUB-projekt, Stroke Uppsala, SRF Uppsala län och Neuros nya projekt Neuro C-län – samverkan och rehabilitering har möten. Neuro Uppsala-Knivsta har närståendecirkel, Föreningen Balans har trivselträff och Kulturparken har ett möte.

Krisexpertens tips – så gör du vid strömavbrott 

Du har precis satt igång en bra film. Popcornen är i mikron. Och då, plötsligt händer det. Strömmen går. Men vad ska man egentligen göra vid ett strömavbrott? Vad bör du ha i en krislåda? MSB:s krisexpert Marcus Årskog kommer med sina bästa tips.

 Förvara vatten. En människa behöver ungefär tre till fem liter per dygn. Sen måste man även ha i åtanke att det är fem liter per person. Desto större familj, desto mer vatten behövs.

• Ha en batteridriven radio. via den kan du få information om elavbrottet.

• Mat. Om du har ett stormkök kan du laga mat med den. Annars är det bra att förvara mat som kan tillagas utan uppvärmning.

• Powerbank. Numera har många smartphones och då kan det vara bra att ha en powerbank redo ifall batteriet skulle ta slut. Utöver vanliga powerbanks finns även de som man vevar upp för att höja batteriet.

• Använd bara delar av huset. För att behålla värmen kan man samlas i ett rum och enbart använda det då det är lättare att värma upp ett rum.

Fler tips hittar du på SVT:s sida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *