Måndag 18 februari

Tjoho, så var det måndag igen.

Dagens inbokade möten är, IFS Uppsala (Intresseföreningen för schizofreni och andra psykossjukdomar) och HjärtLung Uppsala. HRF (Hörselskadades distrikt Uppsala län) har läsecirkel, Reumatikerföreningen har sittgympa och paraffinbad.

Skatteverket informerar

67 miljoner kontrolluppgifter inför deklarationen

Inför årets deklaration har närmare 67 miljoner kontrolluppgifter skickats in till Skatteverket från arbetsgivare, pensionsutbetalare, banker, bostadsrättsföreningar med flera. Skatteverket påminner alla om att kontrollera att uppgifterna stämmer.

– Kontrolluppgifterna ligger till grund för de uppgifter som fylls i deklarationen i förväg. Det är bra att eventuella fel rättas så snabbt som möjligt så att de förifyllda uppgifterna i deklarationen blir rätt. Annars behöver tillägg eller ändringar göras när man deklarerar, och då missas möjligheten till tidig skatteåterbäring, säger Anna Sjöberg, deklarationsexpert vid Skatteverket.

Skatteverket rekommenderar att kontrollera att personnumret är rätt och att kontrolluppgifterna stämmer med lönebesked och kontoutdrag. Uppgifterna om skatteavdrag ska stämma överens med den skatt som står på löne- och kontobesked.

– Om en kontrolluppgift är felaktig ska man höra av sig till den som har lämnat uppgiften. Om en kontrolluppgift saknas ska man kontakta den som borde ha skickat uppgiften, säger Johan Schauman, deklarationsexpert vid Skatteverket.

Februari

Mars

April

Maj

Juni

Juli

Augusti

November

https://www.skatteverket.se/privat.4.76a43be412206334b89800052864.html

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *