Fredag 1 februari

Fredag och snart helg igen.
Idag så är det endast Ge Makten Vidare (ett projekt inom FUB, Föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning) som har möte.

FUB Uppsala har vunnit en tävling “Volymen på max”

Volymen på max är ett nytt ungdomsprojekt som drivs av FUB, finansierat av Postkodlotteriet. Läs mer om riksförbundet FUB på vår hemsida www.fub.se
Volymen på max ska bidra till ökad jämställdhet där unga personer med intellektuell funktionsnedsättning får sin röst hörd. Detta gör vi genom att fokusera på deltagande, engagemang, organisering och kunskap. I projektet vill vi lyfta fram en grupp som ofta utesluts ur stora delar av samhället – unga personer med intellektuell funktionsnedsättning (IF), i synnerhet unga tjejer med IF.
Genom att lyssna på målgruppens egna lösningar och idéer vill vi skapa nya sätt till deltagande, engagemang och organisering för unga med IF. Detta gör vi genom att skapa ett nätverk som fokuserar på egenmakt och inkludering av ungas perspektiv. Projektets mål är att unga tjejer med IF och unga personer med IF generellt får ökade kunskaper om sina rättigheter och tillsammans bli en starkare röst i samhället.
Nätverken vi vill bilda skapar möjligheter för unga med IF att delta, engagera och organisera sig tillsammans. FUB har vid tidigare projekt uppmärksammat att viljan att engagera sig bland unga med IF finns – men att det krävs långsiktiga satsningar och fokus på deltagande, egenmakt och organisering för att lyckas. Och det är just det vi vill göra i detta projekt!
Samskapande mellan lokalföreningar, riksförbundet och målgruppen är en betydande del och en förutsättning för att projektet ska bli lyckat.
⭐️⭐️PRESENTATION AV VINNARE! ⭐️⭐️
Idag och imorgon kommer vi att presentera de två lokalföreningar som vann vår tävling.

Oj vad svårt det var att bestämma vinnare men tillslut lyckades juryn enas om två vinnare där vi ska starta upp vårt ungdomsnätverk.

Först ut är… FUB UPPSALA! 🤩

Juryns motivering:
”FUB Uppsalas bidrag är genomtänkt och engagerande.
Ungas röst kommer tydligt fram på ett smart, kreativt och inspirerande sätt.

I bidraget har de tolkat betydelsen av Volymen på max på ett fantasifullt sätt genom både en fysisk och digital presentation.

FUB Uppsalas bidrag imponerar juryn och innehåller både design, konst, poesi och viktiga frågor.
Juryn ser fram emot att se Uppsala slott som ett nytt ungdomshus!”

Stort grattis till FUB Uppsala, vi ser verkligen fram emot att arbeta med er i Volymen på max! ❤️

Imorgon presenterar vi vinnare nummer två… 😉

Bilden visar Uppsalas tävlingsbidrag som är ett konstverk föreställande Uppsala slott. Slottet innehåller ett antal luckor där varje ungdom som varit med fått välja ett ämne som de vill att ungdomsgruppen ska jobba med.

fubuppsalasbidragtillvolymenpc3a5max

Volymen på max på Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *