Torsdag 31 januari

Ge Makten Vidare har två möten idag. HSO Uppsala kommun, Reumatikerdistriktet har möten. Föreningen Balans har trivselträff, Reumatikerföreningen har medicinsk yoga och HSO Uppsala har en skrivarcirkel. Det är alltså många människor i rörelse i huset idag.

Mobil tandvård – för dig som inte kan åka till tandvården

Våra specialutbildade tandvårdsteam kan ge dig en säker och trygg tandvård av hög kvalitet i ditt boende.
Du som har särskilda vårdbehov har också rätt till en årlig kostnadsfri munhälsobedömning.

Läs mer på www.ftvuppsala.se

På vårdguiden 1177 kan du få råd om tandvård dygnet runt via webb och telefon.

Särskilt tandvårdsbidrag

Om du har en sjukdom eller funktionsnedsättning som påverkar tänderna kan du behöva förebyggande tandvård. Då kan du ha rätt till särskilt tandvårdsbidrag, STB.

Du kan få särskilt tandvårdsbidrag om du till exempel har en sjukdom som ger frätskador på tänderna. För att tandläkaren eller tandhygienisten ska veta att du har rätt till särskilt tandvårdsbidrag ska du visa ett läkarintyg på den sjukdom du har.

Det särskilda tandvårdsbidraget är ett komplement till det allmänna tandvårdsbidraget inom tandvården. Om du får särskilt tandvårdsbidrag har du också rätt till allmänt tandvårdsbidrag.

Det särskilda tandvårdsbidraget är 600 kronor per halvår och pengarna dras av på summan när du ska betala för ditt tandvårdsbesök. Senast 30 juni respektive 31 december varje år måste det särskilda tandvårdsbidraget användas.

Läs mer om Särskilt tandvårdsbidrag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *