Tisdag 29 januari

Mer utsatt än andra – Om brott mot personer med funktionsnedsättning

Föreläsning

Personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning löper större risk än andra att utsättas för våld och övergrepp. Många är beroende av hjälp av andra i sin vardag, vilket ökar sårbarheten. Kanske har man svårt att försvara sig eller att uttrycka sina rättigheter.

Lyssna på Brottsofferjouren som berättar om vilka brott som personer med funktionsnedsättning ofta drabbas av, vilka rättigheter man har och vilket stöd man kan få som utsatt, vittne eller närstående.

Mer utsatt än andra: om brott mot personer med funktionsnedsättning
Tid: Onsdag 6 feb kl 18-20
Plats: Infoteket om funktionshinder,
Kungsgärdets center, S:t Johannesgatan 28 D, Uppsala
Anmälan till:
infoteket@regionuppsala.se, tfn. 018-611 66 77
Fri entré. Hörslinga finns.

Affisch brottsofferjouren 6feb2019

Magnus Lindén som arbetar här på Ge Makten Vidare, ska idag till Stockholm för att vara med på en träff tillsammans med RFSU, Funktionsrätt Sverige och ett flertal andra organisationer. De ska söka pengar från Arvsfonden för ett samarbetsprojekt kring sexuella och reproduktiva rättigheter och hälsa, kopplat till funktionsrätt, funktionalitet och tillgänglighet. På träffen kommer de att ta del av projektidéerna och höra hur de olika organisationerna tänker kring att delta i projektet, samt mål, aktiviteter och arbetsformer.

Läs mer här: samverkansprojekt-kort om projektet

Dagens möten är HjärtLung Uppsala länsförening, Attention, Balans, Ge Makten Vidare och Funktionsrätt Uppsala län.

Stroke Uppsala har en medlemsträff kl. 18.00 med hedersgästen och sexologen Birgitta Hultur som kommer att tala om “Sex efter stroke” – Begränsningar och möjligheter”. Intressant och viktigt. Anmälan och information kontakta Finn Hedman tfn. 070 – 274 14 90.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *