Torsdag 17 januari

Tjoho vad det snöade igår. Nu har kommunen och fastighetsägarna att göra.

De som har bokat in sig idag är, Hjärna tillsammans, Cystisk fibros, Stroke Uppsala, Diabetesföreningen Uppsala län. Eftersom det är torsdag så har vi även kl.11.11 husets personalmöte.

Ett tips för dagen
5 saker du absolut inte ska göra rent med hushållspapper

Pappershanddukar och hushållspapper är en sinnrik uppfinning, och fungerar perfekt på både det ena och det andra! Men vissa saker kan också förstöras av pappret.

1. Dina glasögon
Moderna linser har en yta som kan repas av pappershanddukar. Använd alltid en rengöringsduk som är avsedd för glasögon.

2. Trämöbler
Det kan vara frestande att damma av lackerade trämöbler med hushållspapper, men pappret har en ojämn yta som kan skada lacken. Använd därför en mjuk trasa med rengöringsmedel avsett för möbler istället.

3. Elektronik
Din smartphone får inte torkas av med hushållspapper, även om mobilen är full av bakterier. Torkat papper kan skada den känsliga beröringsytan. Därför måste du antingen använda textiler eller andra fina tyger för elektroniska apparater.

4. Fläckar på mattan
Det är lätt att dra ut pappershanddukar om du har spillt på mattan, men det kan göra skadan värre. Har du spillt på mattan är det bättre att använda ett rent tyg som du trycker på fläcken. Gnugga absolut inte på fläcken, utan tryck!

5. Fläckar på svarta kläder
Pappershanddukar lämnar fläckar. Får du en fläck på dina svarta blus kommer hushållspapper göra fläcken större och fulare, som är raka motsatsen till vad vi vill!

Källa:https://www.viivilla.se/gor-det-sjalv/stada

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *