Torsdag 20 december

Idag så har Hjärna tillsammans möte och ÅSS har medlemsfest.

Årets viktigaste julklapp

Behovet av blod tar aldrig ledigt. Hjälp oss att fylla blodlagret inför julhelgen och i mellandagarna.

Ge årets viktigaste julklapp – en påse blod!

Har du fått en kallelse till blodgivning uppskattar vi om du tar dig tid att ge blod antingen på Geblod Blodcentralen, Akademiska sjukhuset eller i blodgivningstrailern innan jul och i mellandagarna. Klicka på länken för att se öppettider på GeBlod Akademiska sjukhuset och i blodgivningstrailern.

Det är alltid angeläget att ha gott om blod i blodlagret inför storhelger. De röda blodkropparna kan förvaras i 6 veckor medan färsk plasma och trombocyter endast är hållbara i en vecka. Alla blodgrupper behövs och i första hand ger man den som är i behov av blod, sin egen blodgrupp. Det är även viktigt att vi har god tillgång till 0 positivt och 0 negativ blod som kan ges till alla och som används för spädbarnstransfusioner och blodbyten.

I Sverige behöver vi en blodpåse i minuten, dygnet runt, året om. Att ge blod är viktigt på riktigt!

http://geblod.nu/uppsala/2018/12/13/blodlagret-infor-julhelgen/

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *